En normal dag i ett onormalt liv.

Hemskt väder idag, bara regn, regn, regn. Eller jaoo, det regnade iaf tidigare idag, nu vet jag inte riktigt.. Slapp iaf undan stugan idag, det tråkigaste stället på den har sidan kontinenten. Ett litet ruckel mitt ute i skogen, vid en liten pöl som kallas Iljungen. Det finns inget att göra där, förutom att fiska, och jag tycker inte om att fiska. Den yngsta människan som bor där är väl ungefär sisådär 97 år, och den närmaste man kan kalla civilisation i närheten är Regnsjö. Och det kan man ju knappast kalla för kul.

Måste snart börja packa till nästa vecka också, åker på måndag. Först tåg till Linköping, sen buss till Stockholm, sen Ålands-kryssningen på Birka Paradise, sen buss tillbaka till Linköping, sen tåg hem igen. Förhoppningsvis har mitt förarbevis kommit då, så jag får åka på en moppetur. Nu tänker jag sätta mej vid TV:en.

/ elin

Snart 6 mil och snart lagligt.

Yesss! Åkte till ABE och frågade om dom hade fått det nya provet, och de hade dom! Satte mej vid en dator och började, blev klar på tio minuter. Fick 33 av 35 rätt, hade fel på utfartsregln som jag aldrig har hört talas om, och på en förbudsskylt. Men dock klart godkänd! :D Så nu får jg vänta i nån vecka, sen får jag köra lagligt! Yeey! Fast med M och F:s tillstånd får jag åka runt, runt, runt, runt på Ren, vilket är oväntat drygt. Har dock lyckat kört snart 6 mil, vilket är helt enastående, om man ränkar med att jag inte får åka nere på stora vägen (Söderhamnsvägen). Nu står moppen utanför, väntar på klartecken från Ruben, sen ska jag åka och hälsa på henne en snabbis :)

Igår var jag ute och åkte lite med, och när jag kom hem övertalade jag pappa att fylla på tanken med gräsklippsbensinen, och han hällde bara i lite grann, och trots att mätaren var på det röda så blev den fulltankad, det blev tydligen rätt mycket, så nu kan jag åka typ 20 mil, vilket jag vill eftersom den j*vla moppen måste köras in, max 35 km/h i minst 30 mil!!! Fast jag tänker nog köra i 15-20 mil ;)

På tal om mitt barnbidrag, det visade sej att mor och far bestämde sig för att ge Jens sitt med, och han har verkligen ingen koll på sin ekonomi, hans klädkonto på en månad var typ (när mamma köpte hans kläder) lika stort so ett års f.d månadspeng, så när han fick reda på att han stod försina egna klädköp bönade och bad han M och F att ge han 500 :- igen, men de fick han inte! Segerns sötma.

/ elin

Aningen senare.

Jag fick inte göra teoriprovet, tack vare bajsvägverket! Tydligen har dom gjort ett helt nytt teoriprov med nya frågor, och ABE har inte fått det än, och tidigare idag skickade dom tillbaka det gamla provet, snacka osis!! Sen skulle vi köpa ett lås till moppen. Egentligen ville vi ha en kätting, men dom hade inga. Eller jo, en, men de var typ två meter långt, MINST!! Det kostade 1400 kr, och det kortare kostade 2000 kr! Så då köpte vi ett såntdär man sätter i skivbromsen, men det var alldeles för stort, så det var vi tvungen att lämna tillbaka. Men två saker var positiva idag, jag har fått åkt moppe (bara på ren, ifall det skulle komma en polis) och att jag hädanefter kommer få hela mitt barnbidrag själv! Yeey! Och det ska inte min bror få, fast han ett år äldre, han har mycket sämre koll på sin ekonomi ; )

/ elin

Happy birthday to me :D

Mor och Far och Bror slet uppmej ur sängen hur jävla tidigt som helst, och jag är usel på att somna om. Jagfick lite frukst (två mackor, tre kakoroch ett glas oboy), 600 kr och ett minneskort till mobilen. Mormor, arne och morfar var här i söndags och firade mej, då fick ja 300 kr, tågbiljettgrejs och punkteringssprej. När jag har vaknat till lite tänkte jag åka iväg till ABE och göra teoriprovet till moppekortet, hoppas att de går vägen. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra..

/ elin

Midsommardagen.

I torsdags, runt halv sju, kom jag till mormor, och fick hjälpa till med att göra blombuketter till midsommarstången. Det var meningen att min moster, min morbror, hans tjej och hennes son och mina kusiner skulle komma dit vid sjutiden, men det hade tydligen varit hemska bilköer, det hade tagit två timmar mellan Stockholm och Uppsala, så de kom vid nio och halv tio typ. Fick sova ute i pingisrummet med småbarnen, och tro det eller ej, dom vaknar tidigt! Blev väckt av att den första gick ut (hemsk dörr!) tjugo över nio (!) och sen följde dom andra två efter, och precis när jag skulle till att somna om kom Arne (mormors man) och sa att det var frukost, och när jag kom in såg jag att klockan bara var tio! Åt lite,sen fick jag gå och lägga mej igen, men lyckades inte somna, vid det laget var alla vakna och väsnades.

Det var en rätt trevlig dag, med hela släkten samlad, även om hälften var ingifta. Kyrkbåt, midsommarstångsresning, grillat, fika, jordgubbar, skoj och fint väder. Och en tidig födelsedagspresent av moster med familj, 200 kr på statoil, för bensin. Kanske bästamidsommarn hittills.

Vecka 27, tis-ons ska jag på Ålands-kryssning med min moster och mina kusiner. Ska ner till Linköping på måndan, åka buss till färjan, och sen tillbaka dit efteråt. åker hem på fredan. Myys!

/ elin


Dagen innan dagen innan midsommar.

Bilden av Rachel Bilson blev nån annan, jag har ingen aning om vem. Men den blev  bra iaf. Imorron ska mamma, pappa och Jens till Mats Settlin ute i Enånger och festa, men innan kanske, om jag har tur vill säga, ska de släppa av mej hos mormor dit vi ska på midsommar. Enångersfesterna är tråkiga... Så då får jag träffa kusinerna lite tidigare än alla andra. På fredag är det som vanligt, tradition.. Till mormor!! Det kommer bli moster med kille och barn, morbror med tjej och barn, mormor, arne och hans barn och barnbarn. Tror jag iaf.. Sen blir det grillning skulle jag tro, och minst ett besök på forsa forngård, det är ju där glassen finns ; ) Sen åker man hem på kvällen.

/ elin


Elin Nilsson, konstnär?

Kom typ nyss hem från stan med Eriko Freako. Köpte typ inget, två halsband, ett par örhängen, stiftpennsstift och en läsk.. Var på jakt efter en stompfer (en penna av papper som man kan skugga med när man ritar), men konstaffären hade stängt. Har upptäkt att det är rätt roligt att teckna, igår målade jag av Matthew McConaugheys överkropp : P Sen nån dag innan det så ritade jag av en häst som jag hade kort på. Jag tror nästan att jag kommer satsa på MVG i bild nästa termin, fåse hur det kommer att gå. Nu tänkte jag rita av Rachel Bilson ; )

/ elin

Harry Potter-nördens återkomst.

Det var en urtråkig torsdag, och ett intet ont anande elin tog upp boken, och läste lite. Men det var då det hände. Hon kunde inte sluta!! Hon var tvungen att läsa klart, hon skrattade när Ron och Hermione bråkade och hon grät när Dumbledore dog. Nörden hade återvänt.

När jag var typ nio år eller nåt kom första Harry Potter-boken ut. Min mamma köpte den och läste för min bror och mej innan vi somnade. Ända sen dess har jag inte kunnat säga "Harry Potter suger". Men han var urtrist ett tag, men nu har nörden i mej återvänt, i och med bok 7 och film 5. Dom är bra, dedär filmerna och böckerna som redan kommit. Sen gör det väl inget att skådespelarna har blivit snyggare och snyggare heller ; )  Nu måste jag äta kladdkaka, jobbigt x )

/ elin

Det fantastiska gräsmatteäventyret.

Vaknade halv nio i morse, låg i sängen till tio. Gick upp, åt frukost (filoflingor), sen fick jag i uppdrag att klippa gräset. Drog på mej ett par shorts och ett linne, sen klippte jag framsidan och vid jordgubbelandet. Sen blev det på tok för varmt ute och jag bytte till bikini. Sen satte jag mej ironiskt nog ute för att gräsklippsstrejka, vilket inte var så smart, jag kunde ju inte skylla på att det var varmt, sen gå ut. Sen kom mamma med nån monolog att det är bättre att klippa när det är tidigt och svalt. Så då klippt jag överdelen på baksidan. Sen blev jag trött och solade ett tag. Sen tog jag mej i kragen och körde klart resten, sen åt jag en glass. Sen har jag inte gjort nåt mer.

/ elin

Seeg sommarlovsvecka.

Superstart på sommarlovet! Not. I måndags var jag med Stina och Ruben, vi hade skojj! Lite dansmatta och kareoke är bra för kroppen. Vår glasyr tror jag därimot at mer som gift än bra tyvärr :P I tisdags var jag på stan med Erika, skulle åkt till Gävle, men hon fick inte. Varför vet hon och hon endast. Faktiskt ve ju jag också såå.... I onsdags var jag på stan igen, med Malin den här gången. Sen kom hon med hem hit och vi var megasociala, jag satt vid en dator, hon satt vid den andra.  Sen igår och idag har jag knappt gått utanför rummet, legat i sängn hela dagarna. Vaknar runt elva-tolv och somnar vid två-tre. Fyfan. Ikväll blir det TV, vänner och psych. Kanske nån film också. Nu ska jag gå och ät ris och kyckling.

/ elin

En söndag utan like.

Dehär är nog den tråkigaste dagen på mycket länge. Vaknade nån gång vid tio-elva. Åt frukost, sen läste jag en bok, sen kommer jag inte ihåg vad jag har gjort idag. Inte gjort något så himla intressant iaf. Imorron ska jag va med Stina, på tisdag Erika och på onsdag Malin. Skulle egentligen va med Stina idag, men hon hade ont i huvudet, hon va på fest igår.

Jo, min moppe har blivit snyggade idag, pappa har monterat fast packboxen och registreringsskylten.

/ elin

image15image17

Sommarlov of -07 is here!

Soommarloov!! Härligt. Det blev inget Gävle idag, för att de blev helt enkelt inte så. Ska snart gå ut och sola, de är lika varmt som vanligt (30 grader typ). Igår hade vi skolavsluting. Började kvart i nio uppe i NO:n, lyssnade lite på lärarna, gick ner tll aulan och stod och väntade på insläpp. Sen fick vi komma in, raktorn pratade lite, niotvåtjejerna sjöng summer of -69, Kristofferfick en krona, rektorn pratade mer, det blev mer sång, ifrån publiken denna gång, sen gick vi upp  NO:n igen för att få våra betyg och glass. Jag är rätt nöjd med betygen kan man säga, ett G, två MVG:n och resten VG:n. Jag tror jag låg på delad andraplats i klassen, Albin Isacsson hade ju såklart bäst betyg, fyra MVG:n resten VG:n. Shit. Hur är det ens möjligt?!

I torsdags var det sista ridningen för terminen, vi hade en stilla uteritt i skogen, det var så myys! Men sorgligt, nu har vi ingen ridning på TIO veckor, jag kommer sakna gruppen! Det är ju lätt bästa gruppen någonsin!! Jag kommer sakna måndagsgruppen också, och självklart Shannon! Fyfan, kommer aldrig klara mej!!

/ elin

Ännu senare, ännu brändare.

Fantastiskt tåkig dag! Det har inte blivit mindre varmt och nu har jag även bränt skulderbladen och magen. När Jens äntlign kommer hem med solskyddet imorron tänker jag beslagta det på mitt rum och inte geden till någon, nej, ingen alls!!! Muahahaha!!! På lördag ska jag och Erika på shoppingtur till Gävle, och på fredag ska hon sova här, så jag kan väcka henne inför tågresan dit, vi som känner Erika vet att hon.. Jaa.. Inte är särskilt morgonpigg. Eller pigg över huvud taget. På fredag har vi också skolavslutning, och då får jag som sagt mina betyg. Erika får 50 kr för varje VG hon får, allt en muta för att få henne att inte skolka (funkar väl sådär..) och jag funderar på om jag kan få mina föräldrar att göra samma sak. Men då kanske en tia eller tjuga för varje VG, jag vill ju äta mat också. En i klassen skulle få typ 1000 kr för varje MVG och typ 500 för varje VG eller nåt sånt, kommer inte riktigt ihåg. Så där finns det ingen risk alls med panka föräldrar.

Åter till Gävle-shoppingresan. Jag tror jag tänker köpa en ny bikini. Och kanske ett par shorts. Ett par ballerinisar skulle inte heller sitta fel, och vita tajts. Sen får vi se om jag köper mer solskyddsmedel, sen kanske det blir nåt mer också, vi får se.

Imorron är det sommarshow, och det är typ BARA nior som är med. Och så kommer det nog vara nästa år med, skillnaden bara att det kommer vara många färre. Nej, dom riktigt bra showerna var förra skolåret, när jag gick i sjuan. Sen blev dom bara sämre. Om tio minuter sk jag kolla på TV.. Måste gå nu för att köra bort lite av familjen..

/ elin

Nationaldag med bränt lår.

Jag vaknade runt tiotiden i morse, gick upp och åt lite frukost. Sen tog jag en bok, mp3:n och en filt och la mej i solen, sen har lag legat där i typ tre timmar. Jag har bränt mitt ena lår.. Nu sitter jag bara här, lyssnar på lite tokio hotel.. Det blev ett rätt tråkigt inlägg det här.... Oh well!

/ elin

Klassens dag. Nuf' said.

Vi började halv tio, var dom ända i skolan och den ända dörren som var öppen låg längst bort från ingången. Sen fick vi skriva en utvärdeting, vad vi tycker om de olika lektionerna m.m. Vemfan vill skriva om sina lektioner?! Men iaf, sen delades vi in i grupper och fick papper med uppgifter att lösa under dagen. Jag var med Hella, Stina, Ruben, Albin och Jens W. Det fanns 20 uppgifter, ta reda på några saker samt hämta ett antal föremål. 6st frågor kunde vi svara på direkt, men för de andra gav vi oss ut på uppdrag. Killarna valde ut 8 st medans vi tjejer delade upp resterande 6 uppgifter var. Vissta ni att det står 1928 på muséet i Bollnäs? Eller att Åsa Kippels syster hette Tinna?

När alla var klara så fick vi korv, yeey.. Sen hade vi en liten tävling. Vi stod på såna där trälådsaker, eller jaa, vi stod på en och den andra skulle vi kasta framför oss, så vi tog oss framåt utan att röra marken. Okej, jag erkänner, jag råkade kliva på marken i en sekund, det gjorde så att vi.. Jaoo.. Inte vann. Sorry! Det är svårt att hålla balansen på en sån sak!!

Imorron ska jag nog sola lite granna, sen ska jag nog sova lite med. På torsdag är det sommarshow. På fredag ska vi lyssna lite på Rektorn, få lite betyg, sen slutar vi. Sen är det TIO veckor sommarlov!! TIO veckor!! Härligt. Nu tänker jag gå och lägga mej, jag är väldigt trött.

/ elin

Dödligt varmt med äckelpäckelfiskar.

Allaktivitetsdag. Visst låter det kul? Nej,eller hur!? Det är NÄSTAN roligare att vara i skolan, fast det beror ju såklart på lektioner, när man börjar och slutar och vad det finns att välja bland på dagen. Idag fanns det lite alternativ, t.ex ut och vandra, cykla, spea tennis/fotboll/volleyboll m.m. Men jag, Malin, Linkie, Erika, Anna, Ruben och Stina ville visa oss hjältemodiga, så vi tog fiske och friluftsliv! Jo, tjohejdu. Visst, man fick låna metspön man satte sig med i ca 10 minuter åt gången, två eller tre ggr. Sen låg vi och solade åt lite mat, och jaa.. Det var allt vi gjorde. På långnäs. En km utanför centrum. Friluftsliv my ass! Något sånt fanns det inte tal på. Men jag fick faktiskt tre fiskar, varav den största var fem cm lång. äckliga saker, dedär fiskarna. Men varmt har det varit, 26-27 grader. I skuggan!

Imorron har vi Klassens dag! Yeey! Vi ska ha kunskapsjakt, d.v.s springa runt och hämta mystiska saker, typ skor i mystiska storlekar och russin, och skriva någon berättelse eller nåt. Sen vinner de lag som har fått ihop mest poäng. I vintras kom vårat lag trea, och gången innan det vann vi!! Det är relativt roligt, om man är lättroad.

lördag blir det då Gävle med Erika. Rätt najs. Jag känner att jag måste shoppa, jag är desperat. Men nu har jag fått skrivkrampoch orkar helt enkelt inte skriva mer. Eller joo... Jordgubbar är gott!!!

/ elin

Jag har blivit brun.

Ja, tro det eller ej, men Elin Nilsson har blivit brun! Snart efter mitt tidigare inlägg bytte jag om till bikini för att sola, men då ringde Anna och frågade om jag ville följa med till marknan, och det ville jag ju.Så då drog vi ner, fanns därimot inget att ha där, men det brukar det ju inte göra. Det blev bara en kolarem och en coca cola. Sen hade Anna fått nio åkbiljetter av sin brorsa, som jobbade där, och vi åkte twistern två ggr. Sen åkte hon den igen med en kompis och sen åkte hon en annan karsell med hennes brorsas tjej. Mellan åkturerna satt vi bara vid hopptornet, där hennes brorsa jobbade. Sen åkte jag hem och bytte till bikini igen och satte mej i solen och läste boken jag köpte igår. Och jag hade faktiskt fått väldigt tydliga bikinimärken. Sen blev jag aningen bränd också, eftersom jag inte hade solskydd, eftersom varenda jävla flaska är i Barcelona med min älskade bror.

/ elin

Fint väder idag.

Jag tänkte få med mej nån ner på marknan idag, men det gick ju inte som planerat. Erika och Anna konfirmerar sej (grattis föresten!), Hella och Malin ska till Kingen och själv måste jag städa. Fyfan. Det är typ 22 grader i skuggan idag, så man kan nog säga att et är varmt. Solen ligger på och himlen är klarblå. Nu i veckan måste jag få med mej någon ner på stan, jag lider av shoppingbrist, stor shoppingbrist. Jag kan t.o.m tänka mej att köpa något fult, så desperat är jag.

Nu måste jag iväg och dammsuga.

/ elin

Valbo med mutti.

Idag åkte jag och mamma till Valboköpcenter och shoppade. Jag fick två klänningar, en svart och en rosa, och två rosa linnen. Och sen köpte jag en bok och dushpeeling. Vi va även på jakt efter ett par skor, men det fanns inga som jag tyckte speciellt mycket om, så kräsen som jag är. Därimot fanns det flera par högklackade skor jag föll för, men jag är tillräckligt lång som jag är. Ett par hade 15 cm klack och var sexiga som fan, men som sagt, i dom skulle jag bli ca två meter.

Snart ska mina föräldrar iväg på dans medans jag ska sitta hemma och kanske titta på film. Imorron vet jag inte vad jag ska göra, det blir väl typ städning eller något. På måndag ska jag fiska på Långnäs, på tisdag är det klassens dag, på torsdag är det sommarshow och på fredag är det avslutning. Härligt härligt. På sommarlovet har jag därimot inte bestämt så mycket, Bollnäsfestivalen bli det ju såklart, sen midsommar hemma hos mormor, familjetradition. Sen fyller jag år tisdagen efter midsommar, och en vecka senare får jag köra moppe. Sen ska jag ha födelsedagsfest nån gång också, men sen är det typ inget mer jag har inplanerat. Det blir väl Gävle nån gång, shopping, vänner, sol och bad.

Jag såg ju Pirates of the Caribbean 3 i torsdags, jag tänker inte säg vad den handlar om ifall någon inte sett den, men ALLA måste se den, den var så j*vla bra!! MY PEANUT! xD

/ elin

RSS 2.0