Mitt 2009

ÄNTLIGEN! Jag orkade för en gångs skull faktiskt byta ut min design, hurra! Jag kan i alla fall göra någonting vettigt från min sjukbädd. Vår middag ska börjas på alldeles strax, vi ska äta Bambi. Mums. Nu är det nästan bara 6 timmar kvar av 2009, så jag tänkte lite snabbt sammanfatta året! Det är nu det är bra att ha en blogg, tack vare den kommer jag ihåg någonting...

Januari
Jag åkte färja och överraskade min moster när hon fyllde år. Jag gymmade, jag åt glass, Jag tittade på "I taket lyser stjärnorna" på bio, vi hade återträff med 9:2 och tydligen var jag sjuk på nyår då med.

Februari
Jag gick i skolan, jag gick på tranan, jag bowlade med en liten del av klassen, jag köpte en locktång, min mus dog, Hugo och Anton var finklädda en dag i skolan, och jag gymmade.

Mars
Min vän Linnea hälsade på i skolan, vi hade tatueringsstuga i skolan, jag la in en massa dagens outfit i bloggen och fick en ny, fungerande dator.

April
Jag köpte en j*vla massa kläder, jag gjorde om rummet, jag blev Darwin-nörd och jag läste Twilight för första gången.

Maj
Jag gick på tranan, "nya" rummet blev klart, det var varmt och vi blev med kamera! D90 ftw!

Juni
Jag fyllde 17 år, NV08 gjorde Järvzoo, det var utsparken med NV:are, min bror tog studenten, jag började jobba som skogsmulle, jag var i Linköping en vecka, jag hade en underbart trevlig midsommar och jag fotade röven av mig.

Juli
Jag pustade i skogen, jag fotade som en galning, jag stötte på lite ormar här och var, jag gick på Harry Potter 6, jag var i stugan lite, det var grillnatta, jag umgicks med vänner, jag gick på hoppkurs på stallet.

Augusti
LONDON BABY! Den bästa staden i världen besöktes, jag fotade vidare, jag läste Pride and Prejudice (bara det tog en månad...), jag började skolan.

September
Insparken, och allmänt flummig månad skolvis. Inget annat hände.

Oktober
NV08 hade spexfoto, fotograferingen fortsatte, min engelska blogg började användas flitigt.

November
Eeh. Skola, julskyltning, uruselt bloggande...

December
Skola, julshopping, kyla, tranan, båt. Allt du kan läsa på framsidan av min blogg just nu...

Ja, det var 2009! Tjohoo! Slut!


sjukling


Årets humla-bild! Och även den enda tavla som existerar på mitt rum. Nej, jag har tre till...

Jag är sjuk. Det är ca 25 timmar kvar av året 2009, och jag är sjuk. Hur lyckas man? Jag tänker ligga i sängen väldigt länge imorgon och tvinga mig själv frisk, sedan blir det en mysig hemmakväll. Jag tänker försöka mig på lite fyrverkerifotografering, men jag vet inte hur det kommer att gå. Dels för att jag aldrig provat förr, men mest för att vi bor mitt i ingenstans, och vår del av himmlen är sällen besökt av fyrverkerier. Oh well!

Nu ska jag go och lägga mig tror jag. En sista gång år 2009! Wohoo!


Jag råkade dö imorse.

Kära bloggläsa, idag dog jag. Det är väldigt sant. Jag vaknade imorse och planerade att köra ett yogapass, från en DVD vi har skräpandes här hemma. Eftersom instruktören i filmen förbjöd mig att andas höll jag på att svimma, och bytte till en pilatesvideo istället. Efter halva passet höll jag på att spy av ansträngning, så jag avbröt och gjorde lite sit-ups och lite plankan istället. Så jag lärde mig att jag antagligen kommer dö ung av chips i lungorna och hjärtat och allting, och min rygg kommer gå av om sisådär tio år.

I helt orelaterade nyheter målande jag naglarna idag, fransk manikyr. Jag tittade på Top Gear, jag lyssnade på musik och jag möblerad om mitt rum dramatiskt. Nej, dramatiskt är inte det rätta ordet... Mitt rum är så litet att jag inte kan göra så mycket. Jag flyttade nattduksbordet till andra sidan rummet. Radikalt är ordet jag letar efter! Radikal ommöblering.

De sista dagarna år 2009 tänker jag mentalt förbereda mig för mina nyårslöften. Jag ska återinföra mitt speciella godisförbud (popcorn, lantchips, läsk och glass tillåtet) och jag ska sluta köpa kläder! Nej, jag ska inte sluta köpa kläder helt, men jag ska köpa mindre än i år. Då jag har superkoll på min budget via ett excel-program jag har, vet jag exakt vad jag gör med varenda litet öre jag får. Min London-tripp slog hårt på min stackars plånbok, så min klädesbudget i år är ungefär dubbla 2008. Det är rätt mycket. Helt orelaterat har jag använt min mobil grymt mycket mindre i år. 650 kr mindre faktiskt.

Nu ska jag sussa, god natt!


Vad skulle du göra med 11 miljoner kronor?



Vad sägs om en bil? Nej förresten, vad sägs om världens snabbaste bil? Bilvärldens Concorde? Det är inte en sportsbil heller. Den är bättre än en sportsbil, mycket bättre. Den har allt som en vanlig bil har, plus en motor bättre än någon annan motor som någonsin byggts. 1001 hästkrafter, 407 km/h, €1,100,000. Jag vet att ni antagligen inte bryr er om bilar, men det här är ingen bil. Det är mycket mer än en bil, det är ett levande bevis på människans förmåga att trotsa fysikens alla lagar. Bara titta på den, är det där en bil? Den är helt fantastisk.


CS3, du suger.



Idag är det första dagen på andra veckan av mitt jullov, och jag har faktiskt planerat att göra någonting idag. Jag ska nämligen bege mig ner på stan en sväng för att kolla in mellandagsrean, trots att jag inte ska köpa någonting. Antagligen.

För någon dag sedan införskaffade jag Photoshop CS3, så jag kan göra någonting med bilder jag fotar i RAW. Jag hatar CS3, men min gamla version är från stenåldern, och klarar inte av råformatet i min kära D90. Det gäller att kompromissa.

Ja, nu är det väl bara att sluta maska och kötta på mig 50 ton värme och klumpstövlar och traska ner till staden. Det tänker uppenbarligen inte sluta snöa, så min cykel är oanvändbar. Det värsta är att jag kommer svettas som en gris när jag kommer till stan, oavsett hur mycket eller lite kläder jag klär på mig. Usch.

Söndag


Årets skörd


Jag är lycklig!





VÄRLDENS BÄSTA JUL! Jag har fått en massa underbara saker; morgonrock, lite linnen, ett stativ, löftet om ett nytt objektiv, tofflor, örhängen, mascara, hårtork... Vackra och användbara saker, jag är inte missnöjd med någonting ALLS!

GODJUL



GOD JUL! :D

Da'n före doppareda'n

Dagen innan julafton. Jag tycker väldigt myket om den 23 december. När jag var liten brukade vi klä granen idag, och på kvällen skulle vi sitta och spela på Bingolottos uppesittarkväll. Jag vann inte, men jag hade väldigt roligt varje gång. Med all snö vi har nu känns det verkligen som om jag är ett litet barn igen, det finns minnen i allt. Vi brukade bygga snögrottor i snöhögarna, ett år byggde jag och min bror en sfinx på baksidan. Underbart.

Idag är jag lite äldre, lite mer mogen, så idag ska jag städa. Mitt rum ska få plats med ännu en säng, vilket just nu är helt omöjligt. Dessutom ska det sista i huset också göras klart. Jag tror jag ska ta fram kameran lite också faktiskt. så ja, nu kör vi.

GOD JUL!


Is this what they call wonderful?





Paketen är inslagna, granen är klädd, snön ligger tjock i kylan utanför. Tranan igår var superskoj, och kvällen spenderades på dansgolvet med trevligt folk. Jullovet har startat på ett helt utmärkt sätt må jag påstå. Nu har jag tre veckors ingenting framför mig, och jag tycker verkligen om det.

Walk, walk, fashion baby!

Nu är det snart över! Det är dag kvar i skolan, sen är det lov, och om sju dagar är det JUL! Lite trist bara att jag är lite sjuk, min hals gör ont som fan. Men inte ska jag deppa för det, jag överlever!

Idag var det innebandyturnering, jag var målvakt som vanligt. Det kunde ha gått bättre, men som sagt, jag är sjuk och vi mötte riktigt vassa lag. Först körde vi mot lärarna, och de hade för tusan en A-lagspelare, plus hennes tränare. Men allt var rätt lugnt ändå, vi fick en chans att tackla ihjäl vår engelskalärare, så jag klagar inte. Den spelade vi mot två SP-klasser, och vår sista match ställdes in, det andra laget hade strukit sig.

Efter turneringen åkte jag hem och lade mig för att sova, måste bli frisk nu på en gång. Två timmar senare väcktes jag av mammi och jag åkte iväg för att rida. Det gick jättebra! Eller ja, så bra det kan gå när man är sjuk. Jag hade Totte, och han var jättesnäll och lugn.

Nu snart kommer min bror hem, han ska stanna här över lovet. Imorgon är det avslutning och TRANAN, så jag ska knarka alvedon tills dess, jag SKA gå, så är det bara. Om jag dör på dansglvet får det vara så, min hals ska inte hindra mig!

God jul hörrni, adjöss!

plugg-helgen

Min helg har hittills bestått av plugg, Top Gear, film, snacks och stalltjänst. Nu ska jag klä på mig lite feta kläder och bege mig ut i solen och frosten med kameran. Jag vill ha lite vintriga bilder. Efter det ska jag plugga lite mer, och göra lite juliga saker. Ha en bäst lucia!


Deadline-adrenalin

Det är svinkallt i mitt hus, som vanligt, och klockan är halv sju. Jag ska laga lite mat alldeles strax, jag tror det blir spaghetti och bacon. MUMS! Sen måste jag ta mig i kragen och seriöst skriva på min svenskaanalys som ska vara klar imorgon. Jag har kommit halvvägs genom boken jag ska analysera... Sen ska jag beställa lite julklappar också. måste kolla lite saker först bara.

Idag hade jag min andra körlektion, och jag är en naturbegåvning! Jag ska träna på backning runt hörn lite hemma, sen nästa gång är det stadstrafik som gäller. Jag har min nästa lektion i början av januari, sen är det bara att nöta tills min 18-års-dag i juni. Men innan dess har jag lite uppsatser och prov jag ska börja med/göra/lämna in. Jag och inlämningar har aldrig fungerat, och kommer aldrig att göra det heller. Jag tror jag gillar adrenalinet man får av att jobba med en kort deadline.

Nej, nu ska jag hämta ett par vantar, sedan laga/äta mat. Puss gullpluppisar!

GROVT MISSHANDLAD!

Jag tog mig faktiskt hem idag, trots tjock dimma, svagt illamående från att ha ätit en stor burk godis och efter att ha blivit lite grovt misshandlad. Nu rockar jag spotify och skriver svenskauppsats i hästsvans, som numer når ner till där skulderbladen går ihop. Det växer!

Imorgon har jag min andra körlektion på körskolan, yikes! Dessutom har jag franskaläxförhör, och jag har inte ens boken hemma... Sen är det teori på ridningen, och jag ska sova när jag kommer hem på kvällen. Jag har stalltjänst på lördag, så jag får inte sova ut innan söndag.

Nu ska jag fortsätta med uppsatsen, sedan städa lite, och halv åtta är det Top Gear. Jag tror jag är besatt... PUSS!


Paradise

Ny vecka, nya tag. Två och en halv vecka till julafton, två veckor till lov. I helgen åkte halva släkten på Birka-kryssning, vilket var sjukt roligt! Nu är jag trött, vill sova och ska iväg till stallet om typ en timme.


I'm on a boat!

Jag älskar min klass, trots att nästan 75% av den vill döda mig. De har gjort min dag superbra, och fylld med gott chokladfika.

Min bror är hemma över helgen, fast han är ute på just nu. Imorgon ska vi nämligen åka lite båt, hela släkten. Det är Birka Paradise vi ska åka med, och det ska bli jättekul! Jag ska börja packa lite smått nu snart, sen ska jag ta det lugnt ikväll.

Puss sötnosar!


GLITTERANKA!

Jag behöver SÖMN! Därför går jag och lägger mig nu, puss!


nu är det fullt!



Nu följer tre hektiskaveckor, men arbeten jag är allra sämst på; hemuppgifter. Jag ska bli klar med ett tal tills på fredag, en svenskauppgift till nästa vecka och jag ska läsa ut en bok till veckan efter det. Dessutom lurar en biologiprov, stalltjänst, släktträff och innebandyturnering lite här och var. Lägg julklappsinköp på det och jag kanske blir lite stressad. Men med spotify klarar jag nog img rätt bra. Dessutom är det äntligen VINTER, men snö runt hörnet, glittrigt rimfrost och minusgrader, hej halsdukar! PUSS!

RSS 2.0