Julskyltning -09

Idag är det julskyltning, och traditionsenligt ska jag ta mig ner på stan i skitvädret och misslyckas med att hitta julklappar och visa mitt moraliska stöd vid luciakröningen. Men som ett VÄLDIGT glatt besked kan jag nämna att ett objektiv kan vara påväg hem till mig om någon vecka. Yey!



Såhär såg julskyltningen ut för två år sedan. Härliga minnen!

långhelg




Äntligen helg! Och en speciell helg, nämligen en tredagars-helg. Vi har ledigt på måndag, och ingen klagar. Tyvärr finns det ingenting att göra nästan, förutom plugg. Det är skitväder utanför fönstret och det är kliniskt rent innanför. Jag hittar nog på något.

TV-tönt!

Jag slappar och tar det lugnt, peppar lite smått inför ett kemiprov imorgon. TV:en står på i bakgrunden, och nu håller jag koll på det vanliga på nätet; skvallet, facebook, lite bloggar och lite dregel över macro 60mm-objektivet från Nikon. Varför måste det kosta nästan 6000 kr? Jaja, livet är inte rättvist jämt.

Top Gear börjar halv åtta, fram tills dess har jag ingenting speciellt att göra. Jag är lite sömnig, så det kan bli en tidig kväll. Men vänta lite, nu ljuger jag! Det är tisdag, vilket betyder nytt The Big Bang Theory-avsnitt!!!! Hurra, något att göra! HURRA!

Puss sötnosar!


Tävlar hos Dustinhome.se!

Jag hittade en tävling på Dustinhome's hemsida, där man kan vinna ett presentkort på 15 000 kr. 15 000 kr!!!! På Dustinhome! Vad kan jag mer säga än att jag håller tummarna så hårt att de bryts!!!


Det första jag skulle köpa skulle nog vara ett alldeles eget Nikon D90-kamerahus! Den jag använder nu, d.v.s pappas kamera, är helt underbar. Jag älskar ALLT med denna kamera, den har allt! Man kan filma med den, den har lågt brus i nästan alla ISO-lägen, 3" LCD-monitor, Live view, redigering i kameran, kan ta upp till 4,5 bilder i sekunden. Listan kan göras lång, den är helt perfekt!


Det andra jag skulle köpa är macro-objektivet Nikkor 60mm f/2.8. Det finns bara ett ord för detta objektiv: DREGEL! Närgräsen ligger på 19 cm, både auto-och manuellfokus, största bländaren f/2.8, supertyst ultraljudsmotor. Igen, listan kan bli lång. Jag har läst recensioner om det här objektivet, alla älskar det! Jag älskar det, och som ni kanske vet har jag redan skrivit om det några gånger redan.



Efter dessa inköp skulle jag ha kvar 620 kr av presentkortet, som skulle gå åt till diverse småprylar till kameran, t. ex ett stativ eller en digital fotoram. Jag kanske sparar det lite också, och köper något annat trevligt, men kameran och objektivet SKA jag bara ha, så är det bara! Håll tummarna åt mig! :D


puss!

Ikväll blir det mys med "gamla" niotvåtjejerna! Hurra! :D

Nu blir det julklappar!

Julklappsinköpen är i rullning, och jag vet att i år kommer det bli succé!!! Alla ska bli töntigt nöjda, så är det bara! Annars går dagarna bra. Två prov och ett tal att hålla inom de närmsta veckorna, men det går nog bra. Annars rockas Spotify på högsta volym och skratten flödar framför Top Gear varje dag. Tummen upp för BBC Knowledge!



See the colors of what's been, see the black and white ahead







Skolan rullar på, dagar rullar på, Top Gear rullar på lite snabbare, livet rullar på. Vissa saker slutar rulla innan de börjar och det gör ingenting. Det blir bättre efteråt :)

Önskelista





Det här är min officiella önskelista, och ja, en sak på listan SKA jag bara ha. Jag menar, är det för mycket begärt att köpa ett jetflygplan till mig? Hur mycket kan ett sånt kosta? Om jag inte får ett slår jag ihjäl någon. Skämt åsido, min högsta önskan är Nikkor 50mm f1.4-objektivet, men det kostar några tusenlappar. För er icke-fotomänniskor gör det bilderna suddigare i bakgrunden och färgen blir mycket klarare.

Jag ska försöka börja blogga igen, men jag vill ha mer bilder. Tyvärr suger både väder och inspiration, min stackars kamera ligger i ett hörn och samlar damm. Men NO MAS! Puss, godnatt!


Bloggpaus

Jag har inte tillräckligt med energi eller intresse för att blogga alls just nu, så nu tar jag en bloggpaus. Jag är inte deprimerad eller något sånt, jag orkar bara inte logga in. Dessutom, jag har inte så mycket till liv att skriva om, så det kanske är lika bra att jag slutar prata goja...

Puss och hejdå på ett tag!

hmhmm

Jag orkar inte. Men idag var jag på körlektion, min första körlektion, på körskolan, och jag kickade ass! INGEN INBLANDAD SKADADES!!!


rimstuga

Nu är lovet slut och jag är slut och allt är bra. HURRA!

RSS 2.0