I'm caught up in you



Inspirationen ligger på noll. Puss!


Jag känner smaken av den genetiska smaken!

Det är KALLT! För två timmar sedan gick jag hem från skolan i dessa 15 minusgrader, och mina ben har fortfarande inte tinat. Förhoppningsvis gör dom det dock, för om en timme ungefär ska jag ner på bio med Linnea, vi ska kolla på Sherlock Holmes! Förhoppningsvis kommer min käre far hem snart så jag har skjuts, annars tror jag att jag dör.

På biologin idag upptäckte jag att jag har en lite speciell gen som gör att jag känner en speciell smak., nämligen smaken av substansen fenyltiokarbamid. Vi fick smaska på några pappersbitar indränkt i en vätska som har denna smak, och känner man den har man genen, annars smakar det bara papper. Jag vågade nästan inte först, för jag kände på mig att jag antagligen hade genen, och det smakade SKIT! Riktigt starkt bittert, lite torrhetssmak, svår att förklara. Den försvann inte heller, utan hängde sig kvar jättelänge efteråt. Buhu.

Nu ska jag fixa mat, sedan poppa popcorn inför filmen. Weiihoo, det ska bli så kul! :D


Min nära-döden-upplevelse i snöstormen

Som ni kanske vet är det en livsfarlig snöstorm som dundrar utanför väggarna till mitt lilla, varma hus. Nej, nu skojar jag, det är iskallt inne också. Imorse hade jag en underbar sovmorgon till 11, medan resten av klassen gullade med grisar på Nytorp. Jag fick inte följa med eftersom jag inte är vaccinerad mot nöff-sjukan, men sovmorgon till elva är ändå någonting jag värdesätter högre än att lukta gris en hel dag! Det enda negativa med det hela var att jag var tvungen att ta mig till skolan på eget bevåg. Promenad. I extrem snöstorm. Det var tufft.

Det var samma historia när jag skulle hem. Jag härdade ut, men jag var riktigt nära döden ett tag. Jag kämpade, mil efter mil, igenom midjehöd snö, över åkrar och ängar, över berg och sjöar, och jag kom öga mot öga med några livsfarliga fiender. Där plogbilarna hade åkt (några hundra meter här och var) förlorade jag nästan livet till de bilister som inte klarade av att hålla sina fordon under kontroll på det glashala underlaget. Jag blev anfallen av vilddjur den korta stund jag var tvungen att vila, då min kropp i brist på energi började bryta ned sig själv, och jag försökte förjävels värma mina blå, stelfrusna fingrar. Ett stort kattdjur hoppade på mig bakifrån, och jag var tvungen att använda drastiska åtgärder för att undkomma. Till slut, timmar efter jag modigt gick ut genom dörrarna på Torsbergsgymnasiet, var jag hemma, och i säkerhet. Innan jag svimmade efter ansträngningarna som förstört min kropp lyckades jag få tag i kvinnan som jag mig liv och som jag kallar min moder och berätta alla hemskheter jag nyss gått igenom. Hon hånskrattade i flera minuter, allt medan syret i min kropp tog slut, och det svartnade framför mina ögon...


Untouchable


Egopego




Kyligt
. Mina små tår fryser ihjäl och det gör resten också. Jag är trött med... Jag ska äta strax, sen ska jag iväg till stallet. Imorgon har jag sovmorgon också, vilket inte är alltför tråkigt!


mums




Imorse tog jag en promenad och bakade paj. Ikväll ska jag läsa bok och frossa B&J. Mums för helg!

fredagsmys!

Humm... Jag är tydligen för trött för att blogga. Jag går och sover istället... Pusshej!

ROCKER



ROCK ON!
Jag har matskiftet idag, så jag mutlitaskar och steker ägg och pyttipanna samtidigt. Fast nu bloggar jag också, så det blir ännu mer multitask... I övrigt rockar jag spotify och sover lite smått i huvudet. Skolan rullar på, lite allmänna personliga påhopp och förolämplingar äger rum var dag. Idag testade jag och den lilla thailändaren att byta platser på matten. Halva klassen fick ett nervöst sammanbrott.

Imorgon har jag superhåltimme på eftermiddagen, och jag funderar på om jag ska simma, plugga eller sova. Tips? Jag vet inte, men sen är det ridning i alla fall. Puss!


Världens coolaste lärare



Det är tisdag och jag är trött och orkar inte skriva. Jag kan i alla fall nämna att skridskor är livsfarliga.

Helena



Lilla plupp-Helena åkte hem nyss, så nu är jag alldeles ensam. Vi har haft movie-day, och tittat på New Moon och I Love You, Beth Cooper. Imorgon är jag ledig, eftersom jag var på skolan igår, så jag ska ta vara på tiden och solljuset och dra ut på en fotorunda tror jag. Ikväll ska jag titta på Harry Potter och Halvblodsprinsen för andra gången, med en skål popcorn. Mums! Puss!

Öppet Hus



Anledningen till att jag valde att gå NV. Roliga och färgglada experiment!

Idag var det Öppet Hus, nästan inga kom överhuvdtaget. Men det var en riktigt rolig dag ändå! Tack NV08 för att ni förgyller mina dagar!

There's a possibility that I'm falling for you again.

Fredag, helg och musik. Kan det bli bättre? Jag vet inte, kanske.

Dagen har varit bra. Trevligt och roligt folk, iPod touch, lite övningskörning och mysmatte! Imorgon ska jag iväg till skolan ännu en gång. Det är öppet hus, och vi ska försöka få de små niorna att förstå att de kommer att dö om de inte väljer NV. Förhoppningsvis kan vi rädda de små liven i tid...


Grafritare exraordinaire!




Jag städar. Jag lyssnar på spotify. Jag är torr i ansiktet. Jag tror jag tycker om någon. Pusspuss!

tomorrow's gonna be a good day

Klockan är just nu nio och jag är redo att sova. Ett problem bara; jag får inte sova. Jag måste skriva lite om Olympe de Gouges först, och räkna lite matte. Men sen får jag sussa, äntligen!

Imorgon kommer det att vara en helt perfekt dag har jag bestämt. Jag har franska på morgonen och Eva-Stina ska inte få ett PISS att klaga över, trots att hon antagligen kommer att hitta något ändå. På eftermiddagen har jag körlektion, och då ska det bli stadskörning minsann! På kvällen är det ridning, och då kommer det gå jättebra också. Så det så!

God natt, puss!

ZZZZzzzzzzzzzz.................

Jag faller snart ihop och dör tror jag. Jag har inte varit såhär trött på väldigt länge, och jag har fortfarande en massa plugg att göra. Dessutom kan jag inte sova för att min säng är fylld med skit. Jag orkar inte blogga heller, jag vill bara sova i tolv timmar. Och bara så att ni vet:

* Jag är bäst på poker och badminton
* Jag funderar på att köpa en BlackBerry
* Jag tror jag tycker om................... ZZZZzzzzz.......

ZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz......................

My hands are burning!!

Jag sitter och skriver på min djurbservation, och mina händer brinner av smärta. De är så torra att de snart trillar av, och jag skrubbade dom nyss med lite olja och salt för att få bort all söndertrasad hud, och nu svider det bara riktigt ordentligt. De är även insmorda med 30 lager hudsalva, vi får se om det hjälper imorgon.

Idag började skolan igen, och jag hade nästan glömt hur mycket jag älskar NV08! Det är definitivt den bästa klassen i världen. Min formelsamling tittade helt plötsligt fram idag med! Det var Tobias som snott den och gömt den i sitt skåp. En månad har den legat där, han hittade den imorse. MORR.

Imorgon är det den delen av idrotten jag fruktar mest: betygssnack. Det är IDH-betyget om något som kommer dra ner mitt meritpoäng när jag tar studenten. 20,0 poäng ligger så nära men ändå så långt borta.

God natt!


Tha outfit



Jag har tråkigt och tid över innan ridningen, så ja, här är dagens outfit, för första gånger på länge.

Svart linne - Gina Tricot
Leopardlinne - Julklapp från Gina Tricot
Jeansleggings - Vila
+ Kofta - Zara
+ Halsband och örhängen - Julklappar
+ Lackboots

Jag sov med flätor inatt, därav fluffhåret! Det blev sött! Nu ska jag rida, pusspuss!

It's like my iPod's stuck on replay





Nu lägger jag mig och läser, imorgon är det skola igen, tillbaka till allvaret.

P.S. Jag är kung över alla bilar och vägar!

Don't let me go



Jag sitter och lyssnar på musik och slappar, helt underbart.

f/1.8 vs f/8.0



Samma motiv, samma fokuspunkt, olika bländare/slutartider. Övre bilden med stor bländare (f/1.8) har kort slutartid och kort skärpedjup. Undre bilden med liten bländare (f/8) har lång slutartid och långt skärpedjup. Ju mindre f-tal, ju större bländare.


Tjenare! Ja, gratis fotolektion ovan... Jag sitter och lyssnar på Mamma Mia!-soundtracket på Spotify, och pillar med min djurobservation. Det är svårare än vad man tror att hitta på ett djur. Ikväll blir det tidigt i säng, för imorgon är det stalltjänst. Åtta ska jag vara ute i kylan och mocka. Fyfan, jag kommer komma hem som en stor isklump.

Sen är det dags för skola igen, och det vanliga livet. Jag gillar lov bättre, det är mer sömn på loven. Puss!

jag lever livet

Jag tar vara på de sista dagarna av ledighet genom kortspel, gamla TV-program, spotify och frenetiskt fotograferande. Underbart!


HURRA!





Paketet är anlänt och innehållet firas med total lycka och extas. Weiii!!!

buhuu

Finns det något värre än vetskapen om att mitt nya objektiv ligger snällt och väntar på Ica, men min pappa jobbar till sent, och jag har ingen tillgång till objektivet förrens han är hemma?! BUHU :'(

Nu har jag i alla fall en ny och fräsch hårfärg att trösta mig med, den käre gamle favoriten chokladbrun! Mums!

Austen, J.

Dagen börjar dra sig mot sitt slut. Nej, vad säger jag? Dagen är slut, nu är det imorgon! Eller idag... Det är officiellt torsdag i alla fall, och idag ska jag klippa mig och färga håret, äntligen. Det var ett tag sedan sist, och det återstå att se hur mycket av mitt hår som överlevt dessa månader, och hur mycket som kräver amputering. Dessutom är det nog idag som mitt nya objektiv kommer, så jag är helspänd! Då kan vi börja snacka skärpedjup!

Jag ska lägga mig och sova nu, och fortsätta läsa boken jag börjat på. Jag fortsätter med Jane Austen, och Northanger Abbey. God natt! ♥

-.-

Klockan är 19:42 och jag är riktigt extremt uttråkad. Mina föräldrar har tagit kontroll över TV:en, web-TV:en är töntigt seg och måste ladda i en hel livstid och det finns inget godis jag får äta. Jag funderar starkt på att slopa godisförbudet eftersom det är så himla löjligt, men det gör inte att det kommer finnas godis i mitt hus i vilket fall som helst. Jag ska försöka hitta någonting att göra i alla fall. Jag kanske ska titta på New Moon igen?


Mina stora runda kulor




L och H i kylan



Jag sitter och gnager på en äppelbit, mer får jag inte i mitt kära hushåll. Jag hittade Moderskeppet idag, så jag har suttit och lekt i photoshop. Jag har även haft tid att pilla på kameran, titta på Star Wars episode V på fyran, varit hos optikern och frysit om rumpan. Det är isigt kallt här i Norrland.

He's the reason for all the teardrops on my guitar


De små minimänniskorna och jag, med ganska ökad kontrast.


Taylor Swift dunkar fortfarande på Spotify. Imorgon ska jag iväg till optikern på linskontroll, på torsdag ska jag klippa och färga håret. förhoppningsvis kommer objektivet imorgon och jag har börjat tagga inför skolan nästa vecka. Jag ska ta itu med den idiotiska djurobservationen snart. Jag tror jag ska hitta på allt bara, det blir så mycket lättare än att hitta ett djur.

This ain't a fairytale




Nästa år ska jag försöka lyckas lite bättre med fyrverkerierna. T. ex försöka få autofokus att fungera...

Jag sitter och väntar på Linnea och Helena just nu, och vi får se vad vi hittar på för bus! Antagligen är kameran med i ekvationen!


Månskenskväll

Ikväll var jag I Järvsö en sväng. På kvällen. Utomhus. I nästan 20 minusgrader. Varför? Månskenskväll! Min faster ringde och ville ha sällskap dit, och jag är glad att jag åkte. Det var urmysigt att promenera runt på den 3 km långa träbron i mörkret, med snö överallt, lite faklor här och var och världens fetaste kläder. Vi såg nästan mer djur i månskenet än vad man gör när man åker dit en vanlig dag. När det är ljust ute! Helt fantastiskt!

Jag skulle slänga in bilder om jag orkade, vilket jag inte gör, för jag är trött och vill sova. Så nu ska jag göra det. Godnatt, ha det bääst!

Årets första dag!

Helt plötsligt är klockan halv elva. Hur gick det till?! Jag har suttit i någon timme och tittat igenom/slängt en massa tidningar. Nu ska jag gå in till pappa och se till att han beställer mitt nya okjektiv! Happyface! Jag ska slänga in en beställning på en fjärrutlösare samtidigt. Dessutom kom jag precis på att jag verkligen måste hitta ett djur. Jag har nämligen en skoluppgift som säger att jag ska kartlägga djurs beteende. Oh joy...


Jag kanske ska undersöka söta Malte! Fast han bor i Motala ;)

2010, here we come!



GOTT NYTT ÅR!


2010 på gång! Ja, vad är inplanerat? Jag kommer fylla 18 år, så jag kommer antagligen ta in lite alkohol i mitt system. Jag ska rösta i valet i höst, jag ska skaffa körkort och jag ska börja trean på NV. Men mest av allt ska jag ha roligt, jag ska ha en underbart faktastiskt år!

RSS 2.0