Gott nytt år!





Så lider ännu ett år mot sitt slut, och i år firar jag med en ordentlig håruppsättning. För så många anledningar har 2010 varit det bästa året hittills, så lätt, så nu är det bara att sikta ännu högre för 2011. Tack för allt, vi ses på andra sidan! ♥

Challenge - Day 20

Day 20- About you



Okej, vad vet ni inte om mig? Jag heter Elin, jag bor på Ren med mina föräldrar, min bror bor i Umeå där han pluggar till civilingenjör. Min släkt är lite utspridd i Sverige. Pappas släkt bor dels här i Bollnäs och dels nere i Borås, och några bor i Västerås. Mammas släkt bor i Forsa, i Söderhamn, i Linköping, i Katrineholm och i Motala.

Jag har gått på Kilbergsskolan, Gärdesskolan och Torsbergsgymnasiet. Jag har hållt på med ganska många aktiviteter, men jag slutade ganska direkt på nästan alla. Listan inkluderar målningsklass, blockflöjt, fotboll, simning, luftgevärsskytte (som jag var ganska grym på...), dans, ridning (som jag fortfarande håller på med), hästskötarkurs både på travet och på ridhuset.

När jag var yngre var jag med i Kilbergsskolans talangjakt tre gånger: en gång dansade jag, en gång sjöng jag (och blev praktiskt taget utbuad...) och en gång mimade jag och mina kompisar till Östen med Restens "Hon kommer med solsken". Vi kom trea den gången.

När vi slutade sexan fick alla elever en liten gosedjurshund med ett litet rim. Vår lärare läste upp rimmet och sedan skulle alla gissa vems hunden var, det var himla roligt. På mitt kort stod det bl a "vår lilla extralärare" och alla visste att det var jag... Alla utom jag, för det var första gången någon berättade för mig att jag hjälpte folk. Den rollen har jag hållt fast vid.

Jag är duktig på det där med dubbelmoral, och jag har verkligen lärt mig att aldrig säga aldrig. Förr tyckte jag att alla med systemkameror var töntar, jag tyckte att alla färger utom rosa var skitfula, jag avskydde stickat, jag avskydde leggings, jag svor att aldrig använda någonting mönstrat, jag sa att jag aldrig någonsin skulle ha skärp eller kjolar i midjan, och ja..... Det gick ju bra... Min D90 är min käraste ägodel, jag lever i leggings, mina stickade koftor är helt underbara och jag äger bara midjekjolar och midjeskärp.

Mer då? Jag är en relativt positiv och glad tjej som försöker leva livet fullt ut varje dag, och jag älskar att le och skratta. Och nu har jag skrivit jättemycket och ni orkar säkert inte läsa mer, men säg till om ni vill ha reda på nåt mer om mig, annars får ni ha det toppen! Puss!

Challenge - Day 19

Day 19- Nicknames you have; why do you have them


Jag tror jag bara har ett smeknamn, och det vet nog de flesta om. Ja, varför kallas jag Nilsson? Jo, för att det finns miljontals Elinar i Sverige, och då är det lättare att hålla koll på mig genom att säga Nilsson. Däremot, om man ska tro Malin Ung så är det bara män som man tilltalar med deras efternamn (Reinfeldt, Lenneby osv)... Vad det betyder vet jag inte, men jag är allmänt känd som Nilsson i alla fall.

Övriga smeknamn kan inkludera Långben, Långskånk, Flaggstång och fler på den linjen, vilket jag tror är klar indikation på att jag kan i största allmänhet uppfattas som lång....

Challenge - Day 18

Day 18- Plans/dreams/goals you have

  • Jag ska efter studenten flytta till Linköping i fem år för att utbilda mig till civilingenjör
  • Jag ska flytta till Australien och bo och jobba där i några år
  • Jag ska se en Bugatti Veyron innan jag dör
  • Jag ska äga en Fiat 500
  • Jag ska bo i England innan jag dör
  • Jag ska våga åka fritt fall om det så är på min dödsbädd


Men just för stunden trivs jag helt utmärkt här i Bollnäs


Challenge - Day 17

Day 17- Someone you would want to switch lives with for one day and why


THE STIG! För er som inte vet är The Stig Top Gears anonyme testförare och han spenderar hela dagarna i grymt dyra och exotiska superbilar och kör runt på testbanan. Att spendera en dag i den vita hjälmen, en Bugatti Veyron, en Ferarri 458 Italia, en Pagani Zonda F eller varför inte en Koenigsegg Agera skulle inte sitta helt fel.

Challenge - Day 16

Day 16- Another picture of yourself


Challenge - Day 15

Day 15- Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play

I brist på iPod kör jag med min Spotifylista, so here goes:

1. Rihanna – ROCKSTAR 101
2. The Pussycat Dolls – How Many Times, How Many Lies
3. 3OH!3 – Streets Of Gold
4. The Lonely Island – Santana DVX
5. Ellie Goulding – Your Biggest Mistake
6. Ellie Goulding – Starry Eyed
7. R.E.M. – Losing My Religion
8. Miley Cyrus – Can't Be Tamed
9. Taio Cruz – I'll Never Love Again
10. 3OH!3 – See You Go

Challenge - Day 14

Day 14- This makes you cry

Det finns en låt som får mig att gråta varje gång jag hör den. Jag må hata Carola, men den här låten är omöjlig.

Carola – Himlen i min famn
Carola – Heaven In My Arms

Merry Christmas



Challenge - Day 13

Day 13- A picture of your room



Något stökigt, med vad gör det om hundra år?

GOD JUL



God Jul alla underbara människor därute, stora som små, tjejer som killar, barn som vuxna! Det här är tiden på året då allt är underbart och perfekt, så enorma kramar och kärlek till er alla! ♥

Challenge - Day 12

Day 12- Why did you start blogging?

Jadu, varför i hela fridens namn började jag att blogga? Jag började i maj 2007, då var jag 14-going-on-15 år gammal. Jag trodde att jag skulle bli en asstor bloggstjärna och att alla ville läsa vad jag hade för mig om dagarna, haha! I november samma år började jag blogga typ varje dag, och det är faktiskt roligt att ha bloggat nu i efterhand. Jag kan följa mina år och min persoliga utveckling, vilket är himla roligt!

Från 2007 till 2010, lite har jag väl förändrats i alla fall?



Challenge - Day 11

Day 11- Another [six] picture[s] of you and your friends


Ja, såhär lagom till att jag förklarade att jag absolut inte har några bilder alls på mig och mina vänner där jag ser normal ut upptäckte jag mitt webcamalbum, som jag såklart inte tänkte på förut. Där fanns det ju en massa roliga bilder! Dessutom snodde jag två från Lisfis också...





innebandy

Jag kämpar på med min utmaning, som ni kanske märker! Snart har jag lov också, vilket är väldigt välkommet! Jag har visserligen lite plugg att göra över lovet, med det är mitt eget fel, så det är ingen idé att klaga över det.

Idag var det den årliga innebandyturneringen, och för en gångs skull var jag inte med, utan satt på läktaren. Lite bitterljuvt, jag saknade lite att sitta där på första parkett på golvet i A-hallen... Sen såg jag hur alla galna spelare attackerade de stackars målvakterna som galningar, och vipps så var det skönt att sitta på läktaren med kamera i hand istället!




Imorgon är det julshow, en kort samling med klassen, sen är det slut för i år! Det ska firas stort på kvällen, på tranans dansgolv. Sen på fredag är det ju julafton för tusan! Kalle Anka, korv, köttbullar, en fin och gles gran och mys med familjen. Helt underbart! Sen följer ett lov fullt med roligheter, 2011, here we come!

Challenge - Day 10

Day 10- Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad


Happy:
Rihanna – What's My Name?
Mike Posner – Bow Chicka Wow Wow

Sad:
Eminem – 25 To Life
Johnossi – Bed on Fire

Bored:
Robyn – None Of Dem Featuring Röyksopp
Ke$ha – Sleazy

Hyped:
Taio Cruz – Dynamite
Rihanna – Cheers (Drink To That)

Mad:
Ke$ha – Blow
The Pretty Reckless – Make Me Wanna Die - Kick Ass film version (inc' dialogue)

Challenge - Day 9

Day 09- Something you’re proud of in the past few days



Det här vet alla i min närhet vid det här laget, men jag är så lycklig att jag säger det igen: jag är så stolt över att jag har valt ett bra ämne till mitt projektarbete. Jag behöver inte längre ligga sömnlös och ångra mig över mina dåliga val.

Mitt PA har tagit knäcken på mig. Jag valde förr att skriva en uppsats om det gyllene snittet, som faktiskt är himla fascinerande och fantastiskt. Dock kom jag aldrig igång, dels för att jag avskyr att skriva saker och dels för att det var för svårt.

Nu har jag äntligen erkänt att jag tog mig vatten över huvudet, och med lite snabbtänkthet valde jag att välja ett lättare och roligare projektarbete. Nu är det ett arbete som jag som Elin tycker om, inte bara jag som "Fröken Nilsson", mitt skolalterego som alltid måste välja det svåraste och tuffaste alternativet för att visa att jag duger. Nu gör jag det här för mig, inte för att imponera på någon annan, och det är en sjukt underbar känsla av frihet.

Challenge - Day 8

Day 08- Short term goals for this month and why

  • Att ha sjukt roligt med mina vänner, för annars är det ingen idé att leva, typ.
  • Att spendera en underbar jul med min familj, för att annars är den tråkig...
  • Att fota och filma som en galning till mitt projektarbete, så jag håller mina deadlines och blir klar i tid!
  • Att bli klar med alla uppsatser som ska skrivas, så jag slipper IG-varningar.
  • Att lyckas med denna utmaning, och faktiskt uppdatera varje dag i en månad, så ni har nåt att läsa :)


Challenge - Day 7

Day 07- A picture of someone/something that has the biggest impact on you



Det är utan tvekan the one and only Håkan Lenneby, min kontaktlärare, mattelärare och fysiklärare under mina år på NV.

Håkan är helt fantastisk, han har hjälp mig och min klass så oerhört mycket. Han har all min respekt och beundran. Om dagen kommer då jag vinner ett nobelpris är Håkan högst på min tacklista, och det kommer han alltid vara.

Håkan, you're awesome!

Challenge - Day 6

Day 06- Favorite super hero and why



Min aboluta favorit superhjälte är utan tvekan Iron Man/Tony Stark. Anledningen är att han är grym! Han har inga superkrafter, men han är sjukt smart och har gjort en superdräkt som kan göra praktiskt taget allt. Han har sjuuukt coola bilar, han är snuskigt rik och han är sådär härligt galen och oseriös. Han är i grund och botten en asgrym civilingenjör, vilket jag rådiggar!

Sedan måste jag ge en hedersomnämning till Jack Sparrow och Lara Croft. De räknas inte som superhjältar av Wikipedia, så tyvärr kvalificerar de sig inte, men de är också grymma.

Challenge - Day 5

Day 05- A picture of somewhere you’ve been to



CERN i Genève, Schweiz


Challenge - Day 4

Day 04- A habit that you wish you didn’t have


Bara en? Äsch, jag tänker bryta reglerna lite. Här kommer min top tre!

  1. Att skratta åt folk som ramlar eller gör illa sig (lindrigt såklart)
  2. Att jag sitter som en ostkrok i min datorstol
  3. Att jag påpekar språkfel i både tal och skrift, vilket jag vet är sjukt irriterande men jag kan inte sluta...


Challenge - Day 3

Day 03- A picture of you and your friends





Nu är det faktiskt så att min dator är fullproppad med helt fantastiska bilder på alla mina vänner, men som en sann fotograf är jag själv aldrig med på bilderna. Varför? Tjaa, när jag väl är med ser bilderna alltid ut som de ovan...

Menmen, på klassfotot är jag med i alla fall!



Challenge - Day 2

Day 02- This makes you feel good




Underbara människor, min underbara familj och släkt, min totalt asgrymma klass, att fotografera, musik, crazy dancing på tranan, solen, högklackade skor, London och onyttigheter i mängder.

Att lära mig något nytt om något eller någon, att rida, att strosa runt i en vacker stad, att köra bil, att köpa kläder, att köpa allt annat för den delen, ett nystädat rum, att stöka ner ett nystädat rum, de blickarna som får ens mage att dansa hulahula (om än för två sekunder).

Att skratta, att skratta så mycket att hela ansiktet värker, att skratta och inte kunna sluta skratta för allt i världen, att skratta tills man ramlar av stolen, att skratta tills tårarna rinner.

Att sova och drömma, de där dagarna när allt stämmer, de där dagarna som är skit men då en pytteliten sak gör allt helt perfekt, att nå ett mål, att missa ett mål men att ha det bra på vägen dit, att titta på film, att få andra att le och skratta, och så mycket mer som gör allt så himla bra!

Challenge - Day 1

Day 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself



1. Jag pratar med mig själv hela tiden, och jag gör det på engelska

2. Jag tittar inte på svenska filmer eller tv-serier för det svenska språket är fult och löjligt

3. Jag var enhälligt framröstad till den trotsigaste och suraste ungen i hela min släkt

4. När jag var yngre trodde jag att jag skulle bli äldre än min storebror. Han fyllde år fyra månader efter mig, så när jag fyllde år tyckte jag att jag knappade in på honom. Det var först när jag var nio som jag kom på att han alltid skulle fylla år fyra månader efter mig, och därmed alltid vara äldre än mig.

5. Jag har haft många framtidsdrömmar under åren. Några av mina drömyrken har varit: vargforskare, fågelskådare, prinsessa, Gwen Stefanis yogainstruktör (den gick upp i rök när jag kom på att jag inte tycker om yoga), komiker, modell, professionell jordgubbssmakare och kattuppfödare.

6. Jag älskar katter, men katter tycker inte om mig.

7. Jag brukade vara beroende av att sova med en ögonmask

8. Det finns ingenting jag älskar mer än bacon. Bacon rules!

9. Jag håller koll på höger och vänster med hjälp av en minnesbild jag har från fjällen när jag var liten. Jag skulle hoppa av liften och det fanns en röd backe till vänster och en blå åt höger, och jag minns att mamma sa att jag skulle av åt vänster till den röda backen. Varje gång jag ska komma på vad som är höger och vänster ser jag den bilden framför mig.

10. På mina favorittischor står det "Deadline is over (if you want it)". Jag har fortfarande inte riktigt fattat vad det betyder.

11. Jag spelade blockflöjt i sju år, från tvåan till åttan.

12. För några år sedan ville jag visa alla att jag var sjukt orginell och minsann inte föjlde trender eller brydde mig om vad andra tyckte om mitt utseende, så jag färgade luggen rosa. Det året hade praktiskt taget alla i Bollnäs färgade luggar. Ja, väldigt orginellt, eller hur?

13. År 2008 hade jag godisförbud. Jag fick äta popcorn och glass, men inget annat, och jag höll det!

14. Jag är ingen half-ass-person. Gör jag något gör jag det fullt ut, annars blir det något fel i min hjärna. Hittar jag  t. ex en ny tv-serie kan jag knappt sova tills jag har sett varenda avsnitt som någonsin kommit ut.

15. Det finns inget som jag älskar mer än att prova och gå i högklackade skor. Då menar jag högklackade också, riktigt snuskigt högklackade.

30 days challenge

Jag gör som alla andra, jag gör listan! Den verkar rolig. So, here goes! (BTW, snodde den från Lisa ;))


THE CHALLENGE:

Day 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself
Day 02- This makes you feel good
Day 03- A picture of you and your friends
Day 04- A habit that you wish you didn’t have
Day 05- A picture of somewhere you’ve been to
Day 06- Favorite super hero and why
Day 07- A picture of someone/something that has the biggest impact on you
Day 08- Short term goals for this month and why
Day 09- Something you’re proud of in the past few days
Day 10- Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad
Day 11- Another picture of you and your friends
Day 12- Why did you start blogging?
Day 13- A picture of your room
Day 14- This makes you cry
Day 15- Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play
Day 16- Another picture of yourself
Day 17- Someone you would want to switch lives with for one day and why
Day 18- Plans/dreams/goals you have
Day 19- Nicknames you have; why do you have them
Day 20- About you
Day 21- A picture of something that makes you happy
Day 22- What makes you different from everyone else
Day 23- Something you crave for a lot
Day 24- A letter to your parents
Day 25- What I would find in your bag
Day 26- Your favorite time of the year
Day 27- Why are you doing this 30 day challenge
Day 28- A picture of you last year and now, how have you changed since then?
Day 29- In this past month, what have you learned
Day 30- Your favorite song

Genève






CERN



Jag har ganska precis kommit hem från Genève och den näst-bästa resan i mitt liv. Jag har stått 100 meter ovanför den största detektorn, ATLAS, till den största och mest kraftfulla partikelacceleratorn i världen: Large Hadron Collider i CERN. Den 27 km långa LHC accelererar protoner till 99,99991% av ljusets hastighet och låter de kollidera med varandra. I hundratals detektorer läses sedan kollideringsinformationen av och analyseras av forskare över hela världen. Om all data som samlas ihop på ett år skulle samlas i old school CD-ROMs skulle det bli en 4 km håg stapel med CD-skivor. Jag har varit i närheten av den mest fantastiska maskin på vår planet. Jag är så sjukt tacksam över att ha fått denna möjlighet. Helt fantastiskt.

RSS 2.0