Mamma, dromedaren såg ut som Kevin!

Cirkus Maximum har än en gång kommit till Bollnäs, och går man runt cirkus området hittar man de hagar dom har djuren i. Så idag har jag klappat och matat en livs levande elefant! Det kändes lite som att klappa en dörrmatta. Fast det var rätt små för att vara elefanter, trots att dom var stora. Sen mittimot de två elfanterna fanns det lamor, hästar, kameler och dromedarer, och en av dromedarerna hade samma frisyr som Kevin i min klass, eller ja, innan har klippte bort det.

Mina skor från have2have.se kom idag :) Svarta, rutiga ballerinaskor från Blink och ett par prickiga Conversekopior från Underground England. Söta! Om en halvtimme ska jag på Pirates of the Caribbean 3 med Malin, Hella och Linkie. Nu måste jag gå och äta mat.

/ elin


   


Det är grönt ute.

Idag var jag på Hellas, Malins och Stinas konfirmation, och jag tänker inte gå på någon mer. Jag AVSKYR kyrkor och präster, vet inte varför. Jag ångrar inte ett dugg att jag inte konfirmerade mej. Sen tyckte jag själv att jag skämde ut mej, men det gjorde jag nog egentligen in.. Jag satt typ längst bak, på en alldeles egen rad, liksom i hörnet, så jag såg knappt någonting. Sen när dom gick runt och tiggde pengar hade jag inga, och jag hde inga blommor heller. Nej fyfan, jag kommer typ aldrig gå in i en kyrka igen. Jag tycker inte om dom.

Sen kom jag hem och satte mej framför tv:en. Nu sitter jag här, lyssnar på Tokio Hotel och chattar lite. Det är asfint vädet, blått, soligt, lite småkyligt och allt är så jävla grönt! Nu känns det att det är sommar snart, det är typ bara två veckor kvar, och nästa vecka är int ens någon skolvecka, typ bara ha-kul-innan-vi-slutar-vecka. Nu ska jag nog gå och poppa popcorn. Och fixa en ny bakgrund till min dator.

/ elin


   
Grattis på konfirmationsdagen <3

Allt är relativt.

Det kan hända någonting roligt idag, men det tvivlar jag på. Tråkig dag alltigenom. Först slutet av den där jävla befruktningsfilmen, sen prov, sen softboll (okej, ganska kul, kom till tredje bas på ett slag!), sen jävla linssoppa! Sen var det hemkunskap, vi fick baka så mycket vi hann, det var rätt kul. Vi ska äta upp det nästa gång, lycka till att vi hinner det! vi gjorde 40 muffins! Och Sara, Sarah o Nicco gjorde massa muffins dom också. Alla gjorde hur jävla mycket som helst, utom typ jocke, kevin och tarik. Vi kommer bli feta hela bunten xD haha!


Klicka för förstora bildenKlicka för förstora bildenKlicka för förstora bildenKlicka för förstora bilden
Söta skor! Kolla in http://www.have2have.se Ska kanske få antingen dom prickiga eller dom rutiga.

/ elin

Skogsmulledag.

Idag hade vi skogsmulledag med skolan. Alla åttor var ute någonstans i skogen och hade tråkigt. Vi fick lyssna på en massa gubbar och en kärring som babblade på om skog. Sen fick vi typ gå omkring och så. När vi åt lunch kom Felix på att Erika hade en tändare och försökte röka papper och gräs och pinnar och typ allt han kom över. Sen vann Malin ett sittunderlag och jag fick en fin rosa knapp. Sen fick vi typ åka hem sådär en timme tidigare.

Jag antar att det inte händer nåt roligare nu i veckan...  Vi ska hoppa på torsdag tror jag.. Engelskaprov på onsdag. Biopremiär på Pirates of the Caribbean imorron, ska gå nu i helgen elr nåt tror jag. Måndagen den 4:e är det allaktivitetsdag, då ska jag, Anna och Erika till militärbron och "fiska", a.k.a softa, lyssna på lite musik och kanske nån film. Vi får se.

/ elin

Igelkott : )

image5
Söt liten sak som jag såg på väg hem från ridningen ^^,


Hoppning och nästan inga Polen/Tyskland-nördar.

Det visade sej att den ena bussen fick typ nåt stopp eller nåt, så Polen/Tyskland-nördar kom hem antingen halv ett eller typ åtta. De som kom hem halv ett var inte iskolan idag, och typ hälften av den andra bussen. De va en rätt tråkig dag, på NO:n fick vi titta på film. Om befruktning. Superkul. Host..

Sen på ridningen hade vi uteritt, jag hade Shannon. Myys. Vi red nere på terrängen, hoppade lite stockar och trappor och lite sånt. Sen red vi genom vattengraven, jag blev blöt. Shannon fick nåt ryck när vi fick galoppera, han bara stack iväg efter vattnet. Fast de va typ bara jag, Nicco och Emilia som vågade hoppa. Jossan ramlade av lite efter banken, det så kul ut xD Hon gjorde inte illa sig.

Imorron har vi skogsmulledag ute i ingenstans. Yeey! Host.. De nya minisjuorna kommer på besök, och vi får inte titta på.

/ elin

Polen/Tyskland-nördarnas återkomst.

Nu är dom i Sverige. Nu är dom på väg tillbaka. Nu har dom varit borta i typ tio dagar, och nu är dom snart hemma igen. Imorron förstörs lugnet på Gärdesskolan. Det som varit så tomt och skönt. Det är varmt och fint ute. Kanske borde ta och gå ut. Men det verkar så jobbigt. Det blåser. Jag går och sätter mej vid tv:en istället.

/ elin

Senare samma dag.

Nu sitter jag och kollar på Legally Blonde 2. Tidigare kollade jag på Just Like Heaven och innan det så var det Casper jag kollade på. De blev några filmer idag. Snart blir det mörkt, men inte än. Det börjar bli himla ljust om kvällarna nu. Det känns att det snart är sommar. Det är faktiskt bara tre veckor kvar, 14 skoldagar.

Nu kommer jag inte på något mer att skriva.. Såå..

/ elin

En väldigt tråkig lördag.

Vad har jag gjort idag då? Vaknade elva, åt frukost och somnade i tvsoffan. Vaknade, tog en dusch, åt lite nudlar och satte mej framför TV:en igen. Nu har jag fastnat här och kommer inte härifrån. Tittar på Catwomen just nu. Ska äta fläskkotlett om nåt tag tror jag.

/ elin


Bill Kaulitz, heting.

Bill Kaulitz, heting.  
JA, det är en kille!!

Direkt från Tokio Hotel-träsket.

Jag tror att det är fredag idag.. Exta långa helger är inte bra för dagkommaihågandet. Känns som det typ är söndag i mitten av sommarlovet.

Fåsenu.. Vad har jag gjort idag? Vaknade nån gång vid tiotiden.. Åt frukost? Kommer inte ihåg.. Jens åkte nånsans, pappa jobbade, tror jag fastade framför tv:en nån gång vid elva.. Har ett vagt minne av att jag kollade på Catwoman.. Ja, det gjorde jag. Åt pizza till lunch.. Var inne på nån dator och kollade in Tokio Hotel-klipp på youtube. Har fasnat i TH-träsket, som typ alla tjejer i åldrarn 10-20 i hela Europa har gjort. Bill är het. Jag sjöng throught the monsoon högt i typ en timme tror jag... Sen hamnade jag väl här skulle jag tro. Jajustja, jag åt upp en låda jordgubbar också, mums! De fick jag inte. Jag fick inte äta upp alla kakor heller men det gjorde jag ändå.

/ elin

Nyklippt, tråkit inlägg.

, idag är jag äntligen korthårig igen, och det känns underbart. Skolan idag var nästan roligt, iaf i slutet, vi fick våra bildbetyg, och jag har växt, från G till VG och om jag fortsätter bra så får jag MVG nästa termin. jag fick MVG på alla 4 fruktbilderna jag gjort. Nu kommer jag inte på nåt mer att skriva.

/ elin

Jag fotar med...


Nikon D90
Min underbart mumsiga Nikon D90. När sötnosen kom till vårt hem var jag blott en naiv och okunnig 16-åring, sedan dess har vi växt upp tillsammans, rest vida sträckor och varit ute på många äventyr, och fler ska det bli.



Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G DX VR ED AF-S
Mitt kitobjektiv som mest står och samlar damm. Det får följa med på vissa fotorundor, dels för vidvinkeln och dels för autofokusmotorn, som gör detta till mitt snabbaste objektiv på fokusföljning.



Nikkor 50mm  f/1.8D AF
Min ljusstarka stjärna. Med denna lilla pärla har jag lärt mig så mycket, framförallt den förfinade konsten av kroppszoomning, ett av livets roligaste spektakel som ofta innebär att stå bakåtlutad i buskar för att få plats med motivet i kameran.



Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 Di XR macro
Min mumszoom som inte kräver extrem kroppszoomning för att leverera underbara bilder. Att jag sedan brukar sitta i buskar även när jag fotar med denna pärla är en annan femma.


+

UV-filter till samtliga objektiv

Close Up +4 och +10 till mitt 50mm för macroeffekt. De minskar närgränsen

CPL polariseringsfilter till alla objektiv. Dessa tar bort speglingar i vatten eller skyltfönster samt ger härliga färger

FLD-filter till mina zoomar. Jag använder knappt detta filter, men det är till för att neutralisera det gröna ljus som lysrör kan skapa. Det ger dessutom mer färg i solnedgångar

Fyrkantiga Cokin-filter till mitt 50mm. Roliga leksaker med olika effekter; sepiaton, 2 tonade (lila och gulbrunt), 2 "spot W.A" (blå och orange), starx8, "split field" och "multimagesx7"

Fjärrutlösare som är bra att ha när jag inte når till avtryckaren

Motljusskydd för att motljusbilder inte ska bli katastrofala

Slavblixtsko som tillåter mig att använda en "fjärrblixt"

Giottos VT 809 stativ för de gånger jag inte kan hålla i kameran

Reflexskärm 110cm 5-i-1 som jag använder för att fria mina bilder från skuggor


Elin Nilsson - rosasvart.blogg.se

Namn: Elin Nilsson
Ålder: 18 år
Bor: södra norrland
Gör: Fotar, rider och pluggar
Är: lite udda


RSS 2.0