ananas or anaaaanas? PINEAPPLE!



I detta mitt nya liv som en så kallad hurtig person kravlade jag mig ur sängen tidigt imorse, på min sovmorgon (!), för att sedan kravla mig till simhallen. Som belöning har jag en burk med konserverad ananas som inte alls är så god när jag numer brukar vara bortskämd med färsk. Det är av denna anledning som Hank, ananasen med solglasögon, än en gång får göra min blogg färgglad och vacker, i brist på annat...

Nu tar jag min underbara träningsverk (tack Sensei Robin) och kravlar in i sängen igen, och avslutar således ännu en strålande dag i Bollnäs vackra landskap. Imorgon väntas sovmorgon till sent, så tummen upp för det!

När det bara finns en strumpa


Uppvisning av de grymma karatekunskaper Sensei Robin lärde oss idag!

Jag städade tidigare idag då jag återigen stod inför det eviga problemet: det finns bara en strumpa. Jag har sökt igenom varje hörn i mitt rum - huset också för den delen - men den stackars strumpan ligger helt ensam och övergiven på min vita stol.

Det finns några olika scenarion som alltid händer när jag letar saker:

  • Man letar efter två eller fler saker som hör ihop: man hittar alla utom en. Ex. strumpor, finn-fem-fel, örhängen.
  • Man letar efter en sak och hittar plötsligt en hel arme med samma sak. Ex. läxor, viktiga pappren.
  • Man letar efter en sak man behöver nununununu, saken dyker upp tre veckor senare när allt är försent och allt är förstört, typ. Ex. nycklar, mobilen, plånbok, kalender, godispåsar.
  • Man letar efter en sak i morgonstressen, vänder upp-och-ner på det nystädade rummet och har total panik, och saken ligger förstås brevid dörren/i väskan/i fickan/i handen. Ex. nycklar, mobil, kalender, plånbok, läppsyl, USB-minnet.
  • Man letar efter en sak och prompt anklagar alla i sin närhet för stöld, då saken absolut inte ligger där man envisas att man lämnade den sist, och saken ligger alltid mitt framför ögonen på en, och när man upptäcker det är skadan gjord och alla skrattar åt ens dumhet. Ex. sudden, pennor, formelsamlingar.

Känner ni igen er? Med det sagt, nu ska jag hitta min andra strumpa!


RIP kemi



Så avslutas ett enormt kapitel i NV08:s historia. Kemi B har officiellt avslutats och det allra sista kemiprovet har nu skrivits. Nu fortsätter bara 7 elever med resan in i kemins värld, resten får sovmornar och håltimmar och tidiga hemfärder. Jag är inte en av dem, jag fortsätter med kemi breddning. Förhoppningsvis kommer det vara lika roligt som jag hoppas att det är...

NU till mitt firande till avslutandet av detta kapitel: popcorn och The Karate Kid!

You gotta love bokeh



Ja, jag är trött, oinspirerad och väntar bara på nya tider. Puss!


pink pants



Jag tar en liten paus i vad som har blivit en Elin-goes-good-kväll. Jag har tvättat, jag har dammsugit mitt rum, jag har smörjt in mina skor och vantar (!) och nu jobbar jag på en ENORM klädhög som på något mysteriskt vis har vuxit fram i mitt rum.

Mitt paket från H&M kom idag, som jag beställde i helgen. Tre dagars leverans, de börjar kanske lära sig någonting där på posten! Nu väntar jag bara på min mobil, som FÖRHOPPNINGSVIS kommer snart. Annars blir jag lite ond på telia tror jag.

Nu ska jag och mina rosa mjukisbyxor fortsätta vara duktiga, god natt!

jag tävlar igen



Jag tävlar hos http://lucesolare.blogg.se/ om en reflexskärm. Detta är mitt bidrag på temat "Mitt bästa svartvita porträtt". Håll tummarna för mig!

UMEÅ, here I come!


En bild från helgens Pay and Jump


Idag fick jag en trevlig nyhet, jag får nämligen åka upp till Umeå en helg i mars och testa på livet som UMU-student! Plötsligt är det inte lika jobbigt att jag lyckades missa anmälan till CAE-provet, för då hade jag inte kunnat åka iväg.

I övrigt rullar allt på som det ska. Det börjar kännas att det är sista terminen och sista krafttaget i skolan, ljuset i tunneln börjar kännas av. Studenten 2011, here we come! Och jag kommer då vara rippad och biff också, med all ridning, simning och träning som jag har kommit igång med. Nu är det bara den svåra delen att fortsätta med det som hägrar.

a long time ago


Idag har jag påbörjat en storstädning som kom till den punkten den alltid gör när jag drar igång en storstädning, nämligen den punkten där allt som tidigare har funnits i mina lådor ligger på golvet och jag blir trött och orkar inte stoppa tillbaka allt igen. Med andra ord, mitt rum är kaos.

MEN, en sak som jag hittade under min storstädning var mina gamla foton! Här ovan ser ni mig som 3-5 år på dagis och 7-9 år i ettan till trean. Jag måste bara få notera att jag i bilden längst ner till höger har en helt underbar AQUA-tröja på mig som jag älskade. Jag hade alla deras låtar på kassettband! Nu känner jag mig plötsligt väldigt gammal... Den orangea tröjan älskade jag, och blomman man ser lite av där på bröstet var av någon slags gummi med nån typ av vattengel i den, och glitter som flöt runt. Det var min absoluta favorittröja tills jag lyckades ta hål på blomman och all gegga kom ut. Så var Elin inte så glad kan jag lova!

En annan sak jag kan inflika var att det var mammas göra att mitt hår klipptes av och jag fick ta del av pottfrillan. Jag var så arg på henne, och jag blev ännu argare när alla började tro att jag var en kille, både mina dagisfröknar som började kalla mig Jens och några barn på Kilberg när jag gick förskolan. Jag har förlåtit min kära mor för detta, men jag bär fortfarande med mig de mörka minnena.

14 dagar senare



Så är årets första två veckor över, 14 dagar av 2011 har gått. Än är det många kvar, men jag har en känsla av att nästa vecka kommer bli ännu bättre än denna.

En anledning är vårt nya, underbara schema. ÄNTLIGEN, efter 5 terminer på Torsbergsgymnasiet, får vi ett helt underbart schema med sovmornar och håltimmar. En annan är att en liten fågel viskade i mitt öra att min nya mobil anländer till Bollnäs då.

Dessutom ska jag jobba med roliga saker till mitt projektarbete. Fast det förstås, det börjar redan imorgon, då jag ska fota Pay ans Jump på ridskolan. Egentligen ska jag göra det EFTER att jag har mockat skit i fyra timmar, men det är sånt man får ta!

Nu ska jag äta lite nattmacka och dricka en kopp te. Det går bra med operation "Börja Dricka Te" faktiskt, detta är min tredje kopp denna vecka. Puss!


matematik breddning



Det här är resultaten av dagens mattebreddningslektion. Då jag var den enda som kom dit så gick Håkan iväg och gjorde andra saker, och jag var ensam i sal C265, med min D90 och mina icke-existerande studieuppgifter. Helt okej!

Det går bra nu



Nuså, nu jävlar! Jag skrev klart uppstatsen som har legat och gnagt sen den skulle in v. 43 (hehe, duktigt Elin...) och jag har dessutom spenderat en stor del av dagen med min kalender, som numer är min bästa vän. Jag har nämligen försökt planera mitt liv ett tag framöver, och det går sådär faktiskt. Jag har även druckit varm choklad och te i mina nya underbara prickiga tekoppar, något som har inspirerat mig oerhört mycket.

Jag har såndär underbar träningsverk också, så ridningen imorgon går nog jättebra... Däremot är det skönt att känna att man lever! Dessutom är det snart helg, så mums på det!

testingtesting



Om några minuter tänkte jag ta mig i kragen och bege mig till gymmet för första gången i år, både i år som i 2011 och i år som de senaste 365 dagarna. Jag är inte bra på det där med träning, men ska jag ha det där eftertraktade MVG:et i Idrott och Hälsa A så är det bara att bita ihop. Dessutom lever jag längre och bättre och allt sånt också...

Nu är lovet slut, och som vanligt känns det inte som det har varit heller. Skolan rullar på som alltid, men det går ändå rätt bra nu. Mitt PA börjar mer och mer ta form vilket är en stor lättnad. Ny termin innebär att vissa kurser avslutas och vissa kurser påbörjas, men mitt schema blir oerhört mycket bättre. Sovmorgon 2-3 dagar i veckan är ju inte så hemskt.

Det får räcka som ett första blogginlägg på ett bra tag. Puss!


Challenge - Day 30

Day 30- Your favorite song



HOFFMAESTRO – Bubbelin Style

JUST NU är det definitivt Bubbelin Style med Hoffmaestro, ett av mig nyupptäckt band med ett helt underbart sound. Ett plus är att de kommer till lilla plutt-Bollnäs den 19 mars, så då blir det party!

Och nu är jag klar med min 30 days challenge, tack till de som orkar med det. Puss!

Challenge - Day 29

Day 29- In this past month, what have you learned



  • Jag har lärt mig att det är okej att välja enkla utvägar ibland
  • Jag har lärt mig att fingrar förfryser utan vantar
  • Jag har lärt mig att det är knädjup snö på BRS stora ridbana
  • Jag har lärt mig hur man tidsinställer inlägg på blogg.se

Challenge - Day 28

Day 28- A picture of you last year and now, how have you changed since then?


24 December 2009 vs 22 December 2010

Ja, på det ytliga så har jag inte längre lugg, och mitt hår är brunt. Däremot är jag mycket gladare i år tror jag och mycket mognare. Jag har över året blivit mycket säkrare i mig själv, så jag ler mer nuförtiden. Men annat går inte att förvänta sig efter ett så bra år som 2010. Nu peppar jag för att 2011 ska bli ännu bättre!

Challenge - Day 27

Day 27- Why are you doing this 30 day challenge

För att jag är uttråkad, för att jag vill att de som klickar sig in på min blogg ska ha något att läsa, för att det är lite småkul, för att jag såg den på Lisas blogg, osv.

Kortaste inlägget på länge? Puss!

Challenge - Day 26

Day 26- Your favorite time of the year





Sommar, när kvällarna är svala och ljusa och när solen värmer upp dagarna.

Challenge - Day 25

Day 25- What I would find in your bag




Det här är det vardagliga innehållet i min väska: ev skolböcker, kalender, försvarets hudsalva/läppsyl, USB-minne, nycklar, mobil, plånbok, hårsnoddar och minttabletter.

Challenge - Day 24

Day 24- A letter to your parents


Kära föräldrar,

Ni är grymma och jag älskar er. Det är det som gäller, det kommer alltid gälla och det är det som är viktigt.

Puss och kram,

Er dotter

Challenge - Day 23

Day 23- Something you crave for a lot



Popcorn och bacon, ingen tvekan!

Jag tävlar



Jag testar min lycka genom att tävla om en reflexskärm från Tvspelsweb (länk). Temat är vinter, och denna bild tog jag när solen gick ner, en av de där dagarna det var 20-25 minusgrader. Mina fingrar ramlade av litegrann och jag stod i relativt djup snö när bilden togs, men det var värt det, eller hur? Lägg märke till snön som ser ut att falla under solen, det är min favoritdel i hela bilden.

Håll tummarna för mig!

Challenge - Day 22

Day 22- What makes you different from everyone else

Mitt minne är extremt bra. På vissa sätt i alla fall. Jag kan komma ihåg väldigt mycket men samtidigt väldigt lite. Jag har upptäckt att saker som plocka ur diskmaskinen, laga mat idag, det är prov imorgon och kom ihåg att göra klart engelskauppgiften är saker som jag väldigt lätt glömmer bort, men samtidigt minns jag att en tjej som jag simmade med när jag var tio år forfarande är skyldig mig en tia, jag minns nästan alla dialoger i Hitta Nemo, jag kan nästan alla låttexter till alla låtar i min Spotifylista och jag minns att jag ett år på dagis gav bort ett påskkort med en gul kyckling till en liten kille, sedan fick jag tillbaka det någon dag senare.

Annars tror jag inte att jag är så olik alla andra. Jag är lite längre än de flesta, men inte alla. Jag är lite mer högljudd än de flesta, men inte alla. Jag är bra på många saker, men jag är inte sjukt jättebra på någonting.

Ja, räcker det? Jag kommer i alla fall inte på något mer. Puss!


Challenge - Day 21

Day 21- A picture of something that makes you happy


RSS 2.0